Litvinenco: „Vom crea condiții pentru întoarcerea și pedepsirea fugarilor”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, nu a discutat despre extrădarea lui Ilan Șor din Israel în timpul unei întâlniri la Ierusalim cu omologul său, Gideon Saar, pe 10 ianuarie.
„În timpul întâlnirii mele cu ministrul Justiției, domnul Saar, nu am discutat nume specifice, cazuri specifice dintr-un motiv foarte simplu, deoarece Ministerul Justiției din statul Israel nu are competența legală de a discuta cazuri specifice și luați decizii cu privire la ele”, a spus Litvinenco.

În același timp, Litvinenco a menționat că Ministerul Justiției a cerut extrădarea lui Ilan Șor din statul Israel și așteaptă un răspuns.

„În cazul lui Șor, vreau să remarc că Ministerul Justiției a trimis cereri către instituțiile statului Israel și a cerut extrădarea acestei persoane. În acest moment, cazul este analizat de instituțiile statului Israel și așteptăm un răspuns”, a spus ministrul Justiției.

Sergiu Litvinenco a mai afirmat că instituțiile statului vor lucra în interesul cetățenilor și vor crea condiții pentru extrădarea infractorilor fugari din Republica Moldova.

„Vom crea toate condițiile pentru ca niște fugari precum Plahotniuc, Platon, Botnari și alții să fie înapoiați acasă și trași la răspundere pentru nelegiuirea comisă împotriva cetățenilor Republicii Moldova”, a conchis politicianul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata