26 de localități, sub Cod Roșu din cauza pandemiei de COVID

Starea de urgenţă în sănătate publică pe teritoriul Moldovei a fost anulată, dar din 1 octombrie, va fi instituită starea de urgență în sănătate publică în 26 de localități, din cauza numărului mare de infectări cu noul tip de coronavirus. Decizia a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică aseară, marcându-le cu roșu.

În capul listei, se află Chișinău cu 584 de infectări, având în vedere incidența la 100.000 de populație în ultimele 14 zile, capitala fiind urmată de Basarabeasca și Ialoveni, cu 521, respective 295 de infectări.

Alte 12 localități se află sub Cod Galben, în timp ce sub Cod Verde, la moment, nu este nicio zonă din țară.

Menționăm că și în continuare rămân în vigoare următoarele măsuri generale de control și combatere a infecției COVID–19: interzicerea aflării în locurile publice în grupuri mai mari de trei persoane, respectarea obligatorie în locurile publice a distanței sociale/fizice de un metru, interzicerea aflării persoanelor în vârstă de peste 63 de ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, interzicerea aflării pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agreement și interzicerea desfășurării activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta cinematografelo

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata