26 ianuarie, Ziua Internațională a Soțului

Pe 26 ianuarie este Ziua Internațională a Soțului. Această zi se marchează aproximativ din anii 2000 și a crescut foarte repede în popularitate.

La noi însă, puțini cunosc că există o asemenea dată specială, deși, se știe, la dezmierdat și alintat nimeni nu concurează cu moldovencele noastre.

„Să-l alint? Știu eu cum… dar ce să vă spun vouă? Soțul trebuie stimat, în primul rând. Am citit pe Facebook că într-o convenție scrie să hrănești soțul cu mâncare caldă, că toți prizonierii sunt așa hrăniți, cu atât mai mult soțul.”

„Eu îl alint în așa mod că el nu vrea să plece nicăieri. Deci pot să-i spun că a doua zi plecăm în Egipt, ne pregătim și mergem. Depinde ce posibilități are omul, poți răsfăța în gândul tău unde vrei, dar posibilitățile financiare te constrâng să faci anumiți pași.”

 Nu doar femeilor le place să fie răsfățate cu vorbe dulci. Mai cedează și bărbații când sunt alintați de soții cu niște cuvinte deosebite.

„Îl numesc soarele meu, pentru că femeia e ca floarea-soarelui care se mișcă împrejurul soarelui, el trebuie să aibă puterea ca să poată administra viața unui cuplu. De fapt, femeia e cea care administrează de la spate și îi dă senzația că el e buricul pământului…”

„Grigoraș băiat frumos, haiduc basarabean.”

„Zaya”, iubitule, puișor.

Dar când vă enervează?

Nicicum, nu vorbesc cu el.

„Da el la mine de mic e așa numit „Pantiușa” fiindcă e Pantelimon, așa că e dezmierdat.”

 Sunt, bineînțeles, și excepții, dar nu atât de multe.

„Cum vă place să-l numiți? Nicidecum, nu suntem la circ sau la menajerie.”

 „Cum îl alintați?

Nu-l alint!

De ce?

Pentru că nu e o bijuterie sau un copil mic.”

Dar într-o relație nu doar cuvintele contează, dar și unele surprize pe care cei ce se iubesc le fac unul altuia, cu ocazie sau fără.

„Ce cadou i-ați dăruit ultima dată?

Nu iubește el cadouri, dar i-am dăruit un telefon fiind un cadou de la doi.”

„Care a fost ultimul cadou pe care la-ți dăruit?

Eu sunt cadoul.”

Un fiu, are un an.”

„Ce cadou ați primit ultima dată de la soția dumneavoastră?

Un parfum, ciocolată și un costum Nike.”

 De ziua lor internațională, ca și în orice altă zi, moldovenii sunt niște soți exemplari.

„Da, eu desigur te iubesc Natalia tare mult. Mă bucur că avem copii, Dumnezeu să ne ajute mai departe, te iubesc tare mult, tu știi asta.”

 Iar cum dragostea este testată de timp, cei mai în vârstă știu din propria experiență cum să ne găsim jumătatea potrivită.

 „E foarte greu să găsești omul potrivit, atunci când oamenii se potrivesc, privesc într-o direcție, au aceleași viziuni, aspirați, concepții, atunci viața merge. Când merg spre o lumină, spre o stare de suflet comună, când merg cu dragoste față de viață, copii, mai ușor trec peste toate valurile vieții și intrigile la care ne supune destinul uneori involuntar. Deci nu vă grăbiți să vă căsătoriți, e important să vă găsiți omul potrivit, vă doresc tuturor să fiți sănătoși și fericiți.”

 

 

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata