IGSU: Cinci persoane au fost salvate de la înec în Chișinău

În după amiaza zilei de 6 august, salvamarii stațiilor de salvare din municipiul Chișinău au intervenit în cinci cazuri pentru a salva persoanele, care riscau să se înece în bazinele acvatice din capitală.

Potrivit IGSU, două cazuri au fost înregistrate în parcul „La Izvor”, la orele 16:20 și 16:40. Salvamarii Stației de salvare Nr.2 au salvat doi bărbați în vârstă de 43 și 29 de ani, care fiind în stare de ebrietate au intrat în apă să înoate. Bărbații au fost observați de salvamari, care de urgență au intervenit și au scos persoanele la mal în stare conștientă.

Alte două cazuri similare au avut loc în seara zilei de ieri în parcul „Valea Morilor” din capitală. Aici, doi bărbați de 24 și 36 de ani riscau să se înece în lac, nerespectând regulile de siguranță pe apă. Astfel, aceștia după ce au consumat alcool, s-au aventurat să înoate, iar la scurt timp salvamarii au observat că persoanele se îneacă. Angajații Stației de salvare Nr.1 au reușit să extragă din apă, în scurt timp, bărbații în stare conștientă.

Ultimul caz a fost raportat de salvamarii Stației de salvare Nr.5 din parcul „Valea Trandafirilor”. Aici, un minor de 17 ani a fost salvat de la înec în timpul scăldatului. Băiatul a fost scos din apă în stare inconștientă. La fața locului, salvamarii au efectuate manevrele de resuscitare, după ce minorul și-a revenit. Ulterior, acesta a fost predat echipajului de medici, pentru îngrijiri.

În acest context, IGSU atenționează repetat cetățenii despre riscul înecului în stare de ebrietate în deosebi pe timp de caniculă. Totodată, angajații IGSU îndeamnă oamenii să meargă la scăldat doar în locuri amenajate și dotate cu stații de salvare, respectând nomele de siguranță în timpul înotului și aflării pe plaja bazinelor acvatice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata