5,2 milioane de lei către primăriile localităților care au avut de suferit cel mai mult în urma intemperiilor din anul 2020

Autoritățile centrale vor aloca 5,2 milioane de lei către primăriile localităților care au avut de suferit cel mai mult în urma intemperiilor din anul 2020, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Decizia a fost luată, astăzi, la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale prezidată de prim-minsitrul interimar, Aureliu Ciocoi, unde s-a mai decis că banii vor fi luați din Fondul de rezervă al Executivului.

Printre localitățile cele mai afectate se numără satul Coșernița din raionul Florești, satele Mileștii Mici, Zâmbreni, Țipala, Cigârleni, Puhoi și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, satele Baccealia și Tocuz din raionul Căușeni, dar și satul Cenac din raionul Cimișlia.

Sumele aprobate de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale ar urma să fie destinate pentru reabilitarea mai multor porțiuni de drumuri locale și a podurilor care au fost grav avariate în urma ploilor torențiale din lunile iunie, iulie și octombrie ale anului trecut.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata