78.000 de pensionari vor fi scutiți de impozitul pe bunuri imobiliare

Primăria municipiului Chișinău a făcut mai multe precizări cu privire la persoanele care vor beneficia în acest an de scutire la plata impozitului pe bunuri imobiliare pentru anul 2021 în sumă de 500.000 de lei din valoarea estimată în acest scop.

Mai exact, potrivit autorităților locale, persoanele care pot beneficia de scutire sunt cele de vârstă pensionară, care au atins vârsta în conformitate cu legea privind sistemul public de pensii, persoanele cu dizabilități severe și accentuate și participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Moldovei, participanții la acțiunile de luptă din Afganistan sau la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, dacă dețin grad de dizabilitate mediu.

Astfel, beneficiarii care se încadrează în categoriile indicate sunt îndemnați să se adreseze la Direcția de colectare a impozitelor și taxelor locale pentru a le fi introduse manual aceste scutiri. De menționat că subdiviziunea activează cu program prelungit.

Cetățenii capitalei, beneficiari de bunuri imobile, urmează să achite impozitul pe bunurile imobiliare pentru anul curent, până la 30 iunie 2021.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata