Reacția Președinției la acuzațiile aduse de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo: Recentele schimbări vor conduce la creșterea încrederii cetățenilor în actul justiției

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, „respinge categoric acuzațiile” aduse de procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, care susține că șefa statului ar fi efectuat o vizită neoficială la Kiev, la începutul anului 2021, pentru a se întâlni cu șeful statului ucrainean și cu procurorul general al Ucrainei ca să discute cazul Stoianoglo.

„Președinta Maia Sandu urmărește cu atenție reformarea Procuraturii și a întregului sector al justiției, care – după cum s-a spus și anterior – decurge cu dificultate. Șefa statului își exprimă încrederea că recentele schimbări în Procuratura Anticorupție vor produce rezultate credibile pentru societate și vor conduce la creșterea încrederii cetățenilor în actul justiției”, se mai menționează în nota informativă publicată de Președinția R. Moldova.

Precizăm că, reacția reprezentanților Președinției vine după ce procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a postat pe pagina sa de Facebook un text intitulat „Dreptul la replică”, în care acuză guvernarea PAS că încearcă să grăbească rechizitoriu în dosarele fabricate pe numele său. El spune că toate aceste ilegalități au loc în situația în care Guvernul informează CEDO că dosarul în care procurorul general a fost reținut, arestat și suspendat ilegal din funcție este în sfârșit finalizat și trimis în instanță. Totodată, Stoianoglo spune că guvernarea încearcă, tot, prin intermediul procurorilor să-i fabrice un dosar de îmbogățire ilicită și fals în declarații conectând probele din acest dosar la anumiți oameni din Ucraina.

Detalii aici.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata