FOTO/ Aula Regina Maria – un nou spațiu modern și inovativ la Universitatea de Stat din Moldova, realizat cu suportul DRRM

Un nou proiect frumos a fost realizat la Universitatea de Stat din Moldova (USM) cu sprijinul Departamentului pentru Relații cu Republica Moldova (DRRM) al Guvernului României. Astfel, studenții și profesorii USM vor avea la dispoziție o nouă sală modernă de studii – Aula Regina Maria, care a fost inaugurată astăzi.

La eveniment au participat rectorul USM, Igor Șarov, Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, Secretarul de Stat al DRRM, Adrian Dupu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, E.S. Cristian Leon Țurcanu, cadre universitare și studenții USM.

Rectorul Igor Șarov a mulțumit DRRM-ului pentru suportul acordat la renovarea Aulei Regina Maria și a subliniat că inaugurarea sălii în ajunul Zilei Naționale a României este o dovadă a promovării la USM a valorilor românești.

„Sunt convins că această Aulă va deveni spațiul în care se vor pune bazele multor performanțe academice și manifestărilor științifice. Sunt mândru că am putut realiza acest frumos proiect”, a mai menționat Igor Șarov.

Ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală a felicitat USM-ul pentru această realizare, subliniind investițiile substanțiale acordate de Guvernul României, prin DRRM, la modernizarea sistemului de învățământ din țara noastră.

La rândul său, Secretarul de Stat al DRRM, Adrian Dupu și-a exprimat bucuria de a vedea finalitatea acestui frumos proiect, un spațiu de studii modern și inovativ.

„Vreau să felicit Universitatea de Stat din Moldova cu această ocazie, precum și pe rectorul USM pentru efortul zilnic de a găsi cele mai bune soluții pentru a oferi studenților și profesorilor șansa de a beneficia de studii la standarde înalte și europene”, a relatat Adrian Dupu.

În același timp, E.S. Cristian Leon Țurcanu a subliniat că inaugurarea Aulei Regina Maria la USM este o dovadă a faptului că asistența României în Republica Moldova se materializează în lucruri concrete.

Aula Regina Maria a fost dotată cu sisteme digitale interactive, care vor oferi posibilitatea desfășurării activităților în format on-line, mixt sau traditional, dar și a înregistrării și plasării acestora pe o platformă web, lucru ce va permite studenților participarea la procesul instructiv-educativ universitar de calitate, în condițiile unui sistem educațional racordat la cerințele educaționale europene.

De asemenea, amfiteatrul este destinat organizării orelor de curs pentru fluxurile mari de studenți, manifestări științifice naționale și internaționale, întruniri ale asociațiilor studențești.

Proiectul face parte din strategia de suport educațional al USM, privind cunoașterea și promovarea culturii și a civilizației românești în rândul studenților, în mod special, dar și a întregului corp științifico-didactic a Universității de Stat din Moldova.

Costul Proiectului finanțat de Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova este de peste 2,6 milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata