Tentativă de introducere frauduloasă în țară a sumei de 100 000 dolari americani, contracarată la Aeroportul Internațional Chișinău

Polițiștii de frontieră în comun cu funcționarii vamali au contracarat o tentativă de introducere frauduloasă în țară a valutei, în sumă de 100 000 dolari americani. Cazul a fost înregistrat ieri, 08 ianuarie 2023, în Aeroportul Internațional Chișinău, unde pentru control vamal s-a prezentat un pasager de gen masculin, al rutei Erevan – Chișinău, selectând coridorul verde „nimic de declarat”. 

Potrivit Poliției de Frontieră, echipa mixtă, acționând în baza indicatorilor analizei de risc, au supus controlului bagajul unui pasager și în rezultat au depistat mijloace financiare în numerar – 100 000 dolari americani, nedeclarați organului vamal. Documentat pe acest caz este un cetățean al Armeniei în vârstă de 39 de ani.

Mijloacele financiarele nedeclarate au fost ridicate, iar cazul a fost preluat pentru examinare de către Direcția urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata