Doi voluntari italieni au adus cu ambulanța din Italia în Moldova un pacient în stare gravă

Doi voluntari italieni au străbătut 2000 de kilometri cu ambulanța ca să aducă în Moldova un pacient în stare gravă. Presa italiană scrie că pacientul era spitalizat din februarie 2023 și a fost adus în Republica Moldova săptămâna trecută.

Voluntarii sunt de la CRI Casatenovo, organizație de voluntari din comuna italiană Casatenovo, transmite Newsmaker.MD.

Casate online scrie că recent CRI Casatenovo a primit solicitarea de a face un transfer în Moldova: „a fost necesar să se parcurgă 2.000 de kilometri cu ambulanța, având la bord un pacient în stare critică, spitalizat din februarie”.

Potrivit sursei, ambulanța a pornit la drum miercurea trecută, pe 9 august, și a trecut prin Slovenia, Ungaria și România ca să ajungă în Moldova.

Pacientul era un bărbat, fiind însoțit de soția lui.

Ambulanța a fost condusă, pe rând, de doi voluntari ai CRI Casatenovo. La vama din Moldova, ambulanța a ajuns joi dimineața.

Publicația scrie că voluntarilor le-a luat alte 24 de ore se se întoarcă înapoi în Italia.

Urmărește și
1 Comentariu
  1. Lucia Colta spune

    Va multumesc din toată inima pentru binele care l-ați făcut pentru conaționalii mei. Eu tot fac voluntar ca și ei,numai că în Erba provincia Como,o să mă interesez de ei,poate dese ori chiar ne vedem când ducem pacienții la spitale,o sai caut să le mulțumesc enorm. Ar trebui și în țară noastră să se facă voluntariat, să ajutăm lumea gratuit, fără a cere ceva în loc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata