VIDEO/ Pregătirile pentru școală sunt în toi. „Hainele pentru școlari sunt foarte scumpe, iar calitatea nu este deloc wow”

Până la începutul anului școlar a rămas mai puțin de o lună, așa că părinții au început pregătirile. Aceștia spun că, în acest an, prețurile au crescut semnificativ, în comparație cu anul trecut, iar sumele minime cheltuite pentru haine și rechizitele necesare ajung la câteva mii de lei, transmite TV Nord

„Hainele pentru școlari sunt foarte scumpe, iar calitatea nu este deloc wow. Nu ceea ce ne-am dori pentru acești bani, și sunt foarte scumpe. Albume, vopsele, creioane, radiere – ceva de genul ăsta ne costa cam 500 de lei pentru două luni.”

„Am fost să cumpărăm. – Prețurile au crescut? -Da, au crescut puțin.”

„În comparație cu anul trecut și cu acest an este o diferență. 6 mii de lei, cam așa, plus-minus.”

„Azi am mers cu nepotul să-i cumpărăm haine. Bineînțeles, prețurile sunt mari și la cămăși, și la pantaloni. Bineînțeles, pentru un copil este foarte scump. Da, am cheltuit 3 mii, și încă nu am cumpărat tot. Așa că este foarte scump.”

„Este greu, totul s-a scumpit. Cam 4 mii de lei, nu mai mult.”

La rândul lor, comercianții spun că deocamdată numărul cumpărătorilor este foarte mic.

„Până acum nu sunt deloc cumpărători. Deocamdată, vânzarea este foarte slabă. Vânzările au scăzut foarte mult. Toți vor totul ieftin, avem totul la reducere, dar nu cumpără. Oamenii nu cumpără. Caută doar totul ieftin, reduceri.”

„În general, nu e nimeni, nu știu cum va fi la noi. Slab, slab, foarte slab. Așteptăm, poate, știți, cum la sfârșitul lunii oamenii își vor aminti că trebuie să meargă la școală. Prețurile au crescut, au crescut. Dar oamenii totuși vor ceva mai ieftin.”

În acest an, pentru rechizitele de bază, părinții trebuie să achite de la 1.000 de lei și mai mult.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata