Elevii din Capitală ar putea începe anul școlar de luni, 2 septembrie. Direcția Educație, Tineret și Sport urmează să elaboreze un Ordin în acest sens

Elevii din Chișinău ar putea începe anul școlar de luni, 2 septembrie. Direcția Educație, Tineret și Sport urmează să elaboreze un Ordin, prin care să stipuleze că evenimentele dedicate primului sunet de clopoțel vor fi organizate luni, 2 septembrie. O solicitare în acest sens a fost făcută de viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.

„ – Este o opțiune la nivel municipal să emitem un ordin prin care să fie data de luni, 2 septembrie, organizat 1 septembrie? Haideți să examinăm, pentru că nu este ok lucrul acesta. Cred că noi toți suntem părinți aici și toți suntem de acord cu acest lucru, deoarece o să fie un haos. Cineva vrea, cineva nu vrea, statistică, haideți să facem sondaj, nu am participat la sondaj, nu-i bun sondajul – nu cred că este ok. Vă rugăm să examinați și să reveniți la acest aspect.”, a declarat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban. 

Amintim că, săptămâna trecută, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că festivitatea destinată începutului anului de studii 2024-2025 va putea fi organizată de către școli pe data de 1 sau 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție, după consultarea opiniei comunității școlare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata