Scade numărul cazurilor de COVID-19. În ultima săptămână au fost raportate 1.542 de cazuri de infectare, în scădere cu 22,8% față de săptămâna precedentă

Scade numărul cazurilor de COVID-19 la nivel național, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit datelor, în ultima săptămână au fost raportate 1542 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, inclusiv 273 de cazuri în regiunea transnistreană.

Numărul cazurilor înregistrate este în scădere cu 22,8% față de săptămâna precedentă. De asemenea, numărul de cazuri în rândul copiilor cu vârsta de 0-14 ani a scăzut cu 27,7%, fiind raportate 330 de cazuri.

În aceeași perioadă, au fost efectuate 10.308 teste, cu o rată de pozitivitate de 14,9%, în scădere față de săptămâna anterioară.

Pentru a preveni o nouă creștere a cazurilor, ANSP recomandă respectarea măsurilor de protecție, precum păstrarea distanței sociale, igiena corectă a mâinilor și igiena respiratorie, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea spațiilor închise și vaccinarea împotriva COVID-19. De asemenea, agenția subliniază importanța informării din surse oficiale și evitarea călătoriilor în zone cu risc ridicat, dacă nu sunt necesare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata