Grosu: „Procurorii anticorupție vor trebui să ceară iertare, dacă nu vor putea demonstra eventuale ilegalități la construcția drumului Leova-Bumbăta”

Procurorii anticorupție vor trebui să ceară iertare, dacă nu vor putea demonstra eventuale ilegalități la construcția drumului Leova-Bumbăta. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la Rlive. Oficialul a menționat că instituția a primit toată informația solicitată în acest sens, iar acum se așteaptă rezultatele finale.

IGOR GROSU, președintele Parlamentului: „Noi vrem să vedem argumentele. Dar dacă procurorii nu vor demonstra nimic, Procuratura va cere scuze? Am avut discuții și am rugat colegii să pună la dispoziție toată informația, toată solicitată de Procuratura Anticorupție. Dacă cineva zice că ceva s-a făcut legal, netransparent, sunt interesat eu primul rând să văd rezultatele finale. Așteptăm când procurorii ne vor prezenta dovezi referitor la ce s-a încălcat. Dacă nu vor găsi nimic, va fi corect să anunțe public că totul este în regulă și că a fost obligațiunea lor să se convingă că totul este legal. Este o investiție strategică.”

Proiectul podului Leova-Bumbăta a stârnit critici din cauza costurilor exorbitante, aproximativ 3,5 milioane de euro pe kilometru de drum, transformându-l în ”cel mai scump drum” construit vreodată în Republica Moldova. Această sumă ridică semne de întrebare serioase în privința eficienței utilizării fondurilor publice în contextul economic tensionat al țării.

Anterior, procurorul-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, a declarat că în șapte-opt luni vom avea rezultatele expertizei construcției drumului de la Leova-Bumbăta și vom ști exact cât a costat, cât s-a cheltuit, dar și dacă au fost admise ilegalități în acest sens.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata