Năstase: „PPDA va participa la ședințele Parlamentului. Noi nu avem agenda PAS”
Platforma Demnitate și Adevăr va participa la ședința în care vor fi dezbătute programul și componența cabinetului de miniștri în frunte cu Natalia Gavriliță, a anunțat liderul formațiunii Andrei Năstase, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, unde a mai precizat că PPDA, atât timp cât nu face agenda Partidului Acțiune și Solidaritate, nici nu-și dorește să facă parte din acest Executiv.
„Noi nu avem agenda PAS-ului. Din păcate, din momentul în care coelgii de la PAS au decis să destrame Blocul ACUM nu mai suntem în aceiași…, iar fiecare are agenda sa. Cum să nu te prezinți pentru că așa vrea PAS sau cum? Colegii de la PAS nu vor susține un asemenea Guvern, iar eu v-am spus că noi figurații nu facem?! Iată, dacă ar fi fost pe bune un Guvern, am spus și repet acest lucru, pe PPDA se poate miza”.
Totuși, o decizie finală, dacă PPDA va susține sau nu acest Cabinet, Năstase a spus că va fi luată luni, în cadrul biroului politic al partidului, menționând, totodată, că fracțiunea își dorește alegeri parlamentare anticipate, doar că nu în condițiile actuale, cu un Guvern dimisionar.
Astfel, în linii genelare, fostul Ministrul de Interne nu exlude posibilitatea ca acest Guvern să fie respins, iar apoi să fie votat altul.
„Dacă calculele electorale ale PSRM și Partidului Șor vor spune că nu le convine lor, nu societății, bineînțeles că vor crea o majoritate și s-ar putea să vină în fața președintelui, care, din punctual meu de vedere și al Constituției, nu va avea ce face și va trebui să propună o candidatură propusă de aceștia”.
Amintim că miercuri, imediat după ce Maia Sandu a anunțat candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de prim-ministru, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție, precizând că nu va vota acest Guvern. Și asta după ce, anterior, PAS le-a cerut tutor deputaților să se angajeze să nu participe la ședința în timpul căreia va fi examinată chestiunea cu privire la aprobarea programului de guvernare al Executivului și acordarea votului de încredere Guvernului propus de către șeful statului, idee respinsă de majortatea partidelor.