Dodon: „Acțiunile Maiei Sandu sunt un plan de uzurpare a puterii”

Intențiile președintelui țării, Maia Sandu, de a nu iniția consultări cu fracțiunile parlamentare și de a aștepta termenul de trei luni de la demisia Guvernului Chicu, sunt acțiunile unui plan de uzurpare a puterii de stat.

Declarația a fost făcută de liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, fostul șef al statului adăugând că toate aceste acțiuni vor fi penalizate de către popor.

„Ceea ce se întâmplă în ultimul timp în Republica Moldova este o tentativă de uzurpare a puterii de stat, prin încălcarea Constituției. Acest lucru va fi penalizat. Nu de mine. Voi credeți că oamenii nu văd?! Oamenii văd foarte bine ce faceți voi. Dezamăgirea este foarte mare și o să cadă toată susținerea celor care acum se consideră regi și regine”.

Totodată, făcând referire la istoria neagră a omenirii, Igor Dodon o atenționează pe Maia Sandu că se transformă într-un fuhrer de Moldova.

„Apropo, dacă să privim în istorie, un demnitar nazist declara că, „Fuhrerul meu este Constituția mea.” Atunci tot divizau oamenii în buni și răi. Și mi se pare că după ce avem în politica moldovenească, balaboli și pokemoni, a apărut și Fuhrerul. Cum poți să subminezi absolut tot? Orice Fuhrer a început activitatea prin încălcarea Constituției, subminarea normelor legale și uzurparea puterii de stat”.  

Astfel, citând-o pe Maia Sandu, Dodon a spus că în Moldova nu va fi mai bine nici după anticipate.

„După anticipate, dacă vor fi, dacă lui Maia Sandu nu-i va plăcea structura Parlamentului, 90 de zile va sta cu consilierii și va bea ceai…și trec trei luni și, din nou, va dizolva Parlamentul și tot așa la infinit până structura Parlamentului îi va plăcea Fuhrerului”.

Igor Dodon crede că singura soluție la această etapă este învestirea unui nou Guvern, în acest sens fiind lansate noi runde de negocieri.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata