Reacție de la Comisia Europeană: „UE se așteaptă ca hotărârea Curții Constituționale să fie respectată”

Uniunea Europeană se așteaptă ca decizia Curții Constituționale, prin care președintele Maia Sandu a primit undă verde pentru dizolvarea Parlamentului, să fie respectată, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al Înaltului Reprezentant al UE pentru politicii externe și de securitate al Uniunii Europene, Josep Borrel, scrie Cotidianul.md.

„Decizia de săptămână trecută a Curții Constituționale a Republicii Moldova a creat un drum clar pentru ieșirea din criza instituțională prelungită. UE se așteaptă ca toți actorii politici să îl urmeze. Atacurile împotriva Curții și a diplomaților UE sunt inacceptabile, fiind o deviere de la nevoia de reforme reale.”, a declarat Stano.

Reacția vine după ce Partidul Socialiștilor a emis o declarație a Consiliului Republican, în cadrul căreia au calificat „decizia Curții Constituționale, adoptată sub presiunea vădită a președintelui Maia Sandu, drept o lovitură de stat, cu scopul de a instaura în Moldova un regim de guvernare extern, în interesul curatorilor de peste hotare ai lui Sandu”.

De asemenea, ei au adus critici dure ambasadorului român Daniel Ioniță și celui european, Peter Michalko.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata