A câștigat peste un milion de dolari din bunătatea oamenilor. Un moldovean, condamnat la 15 ani de închisoare, reținut în Ucraina

În Ucraina, în orașul Dnipro, a fost reținut un cetățean al Moldovei, în vârstă de 32 de ani, care fusese pe lista internațională a căutărilor de 5 ani de către Interpol. Specialiștii cibernetici ai Direcției SBU din regiunea Kharkiv i-au stabilit locul și au reținut un bărbat care a fost găsit vinovat de comiterea de fraude la scară largă în Moldova, dar a reușit să scape de pedeapsă.

Un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 32 de ani, a folosit documente falsificate ale unui cetățean al Ucrainei, schimbându-și constant locul de reședință. Problema eventualei sale extrădări în Republica Moldova este acum rezolvată, transmite centrul de presă SBU.

În perioada 2013-2015, bărbatul a înșelat zeci de compatrioți în valoare de aproape 1 milion de dolari, inclusiv pensionari și părinții copiilor bolnavi, care au strâns bani pentru un presupus tratament. În aprilie 2016, instanța l-a găsit vinovat și l-a condamnat la 15 ani de închisoare. Cu toate acestea, condamnatul se ascundea de răspunderea penală, folosind documente falsificate ale unui cetățean al Ucrainei și schimbându-și constant locul de reședință.

Oamenii legii verifică posibila sa implicare în comiterea unor infracțiuni similare pe teritoriul Ucrainei.

Operațiunea de arestare a criminalului internațional a avut loc împreună cu ofițerii de urmărire penală ai Direcției principale a Poliției Naționale din regiunea Dnipropetrovsk.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata