A murit actorul Paul Reubens

Paul Reubens, actorul care l-a interpretat pe Pee-wee Herman, a murit la vârsta de 70 de ani,  potrivit unui mesaj pe contul său de Instagram, relatează digi24.ro.

Reubens a murit după o luptă de ani de zile cu cancerul, se arată în postare. „Un om dăruit şi prolific, el va trăi pentru totdeauna în panteonul comediei şi în inimile noastre ca un prieten preţuit şi un om cu un caracter remarcabil şi o generozitate de spirit”, se arată în postare.

Într-un mesaj adresat fanilor săi pe care l-a scris înainte de a muri, Reubens şi-a cerut scuze pentru că nu a făcut publică lupta de şase ani cu cancerul. „Întotdeauna am simţit o mare iubire şi respect din partea prietenilor, fanilor şi susţinătorilor mei”, a scris el.

„V-am iubit atât de mult pe toţi şi mi-a plăcut să fac artă pentru voi”. Cariera sa a deraiat în 1991, după ce Reubens a fost arestat sub acuzaţia de expunere indecentă la un cinema pentru adulţi. El nu a făcut nicio contestaţie şi a executat 75 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În 2004, Reubens a pledat vinovat pentru o acuzaţie de deţinere de material obscen în Los Angeles. A fost condamnat la trei ani de închisoare.

Ca parte a unui acord, procurorii au convenit să renunţe la o a doua acuzaţie de posesie de pornografie infantilă. Actorul a susţinut că imaginile din centrul cazului fac parte din colecţia sa de artă, potrivit News.ro. Ruebens s-a născut Paul Rubensfeld în 1952, în Peekskill, New York.

Şi-a început cariera ca actor de improvizaţie şi de scenă în anii 1970, când s-a alăturat trupei The Groundlings din Los Angeles, potrivit Themoviedb.org, o bază de date de filme şi celebrităţi. În 1982, Ruebens a apărut într-un spectacol popular din Los Angeles, cunoscut sub numele de „The Pee-wee Herman Show”, ca personajul principal, pe care l-a dezvoltat. În 1986, a debutat emisiunea de televiziune de sâmbătă dimineaţa „Pee-wee’s Playhouse”, lansând cariera lui Rueben, care a inclus şi două lungmetraje ca Pee-wee Herman.

Limbajul trupului remarcabil al lui Reubens, expresiile faciale şi replicile au oferit fanilor lecţii de morală şi o satiră. Cadrul principal al spectacolului a fost aşa-numita casă de joacă a lui Pee-wee, reşedinţa sa, care era populată de păpuşi îmbrăcate ca obiecte care vorbeau şi aveau personalităţi, inclusiv fotoliul său adorat, Chairy şi floarea soarelui plină de viaţă de pe pervaz, împreună cu alte personaje.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata