A murit cântărețul Tony Bennett

Tony Bennett, cântărețul american de pop și jazz cu o carieră de șapte decenii, a murit la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut vineri de publicistul artistului, relatează digi24.ro.

Bennett este cunoscut pentru cântecul „I Left My Heart in San Francisco”, din 1962, dar și pentru că a avut o revenire uimitoare în carieră în anii 80 și 90, care i-a adus o popularitate susținută până la bătrânețe.

A câștigat 19 premii Grammy și a vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume.

În 2020 a fost făcut anunțul potrivit căruia Bennett a fost diagnosticat cu Alzheimer în 2016.

El scria pe Twitter: „Viața este un cadou – chiar și cu Alzheimer”. Deși funcțiile cognitive erau afectate, el a rămas capabil să cânte o întreagă gamă a repertoriului său.

Capacitatea lui Bennett de a cânta în genurile pop, big band și jazz i-a adus laude și mulți colaboratori celebri. În 2014 a lucrat cu Lady Gaga la albumul Cheek to Cheek, care a devenit numărul 1 în SUA și a făcut ca Bennett să fie cel mai în vârstă artist care reușește acest lucru, record pe care îl deținea tot el cu albumul său din 2011 – Duets II.

Cântatul nu a fost singura activitate artistică a lui Bennett. Picturile sale, produse sub numele său de naștere, sunt expuse la Smithsonian Institution și la Butler Institute of American Art.

În 2001, a fondat Frank Sinatra School of the Arts din Queens, New York, care oferă calificări în artă plastică, dans, muzică vocală și instrumentală, dramă și film.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata