A murit Randy Meisner, membru fondator al trupei Eagles

Randy Meisner, membru fondator al trupei Eagles şi solist al hitului din 1975 ”Take It to the Limit”, a murit miercuri la vârsta de 77 de ani în urma unor complicaţii cauzate de o afecţiune pulmonară, a anunţat joi grupul american pe pagina sa de internet, potrivit digi24.ro.

Randy Meisner li s-a alăturat lui Glenn Frey, Don Henley şi Bernie Leadon în componenţa originală a trupei Eagles în 1971 şi a cântat pe albume clasice ale formaţiei americane, cum ar fi ‘„Eagles”, ”Desperado”, ”On the Border”, ”One of These Nights” şi ”Hotel California”.

Deşi a părăsit trupa în perioada de culme a popularităţii acesteia, în 1977, la scurt timp după ce albumul şi single-ul ”Hotel California” au devenit succese majore, a fost şi el inclus, alături de formaţie, în Rock and Roll Hall of Fame, în 1998. Conflictele interne l-au determinat pe chitaristul Bernie Leadon să părăsească trupa în 1975, când a fost înlocuit de Joe Walsh, iar Randy Meisner a plecat doi ani mai târziu, fiind înlocuit de Timothy B. Schmit, scrie Agerpres. ‘

„Toată treaba a început să se strice când am început să mergem cu limuzine separate”, a declarat Randy Meisner pentru revista Rolling Stone. Născut pe 8 martie 1946, în localitatea Scotts Bluff din statul Nebraska, Randy Meisner a fost copleşit de presiunile făcute de colegii din trupă, potrivit Rolling Stone, după ce a refuzat să ajungă în centrul atenţiei şi să interpreteze ”Take It to the Limit” în concerte.

„Nu-mi place să fiu în lumina reflectoarelor”, a spus Randy Meisner, potrivit Rolling Stone. ”Într-o noapte, în Knoxville, am rămas până mai târziu şi am făcut gripă. Am făcut două sau trei bisuri, iar Glenn mai voia încă unul. Le-am spus că nu pot şi ne-am luat la ceartă. Acela a fost sfârşitul”, a adăugat muzicianul american. Câţiva ani mai târziu, Randy Meisner a dorit să se alăture trupei la un spectacol din Los Angeles, dar a fost refuzat, a declarat el pentru Rolling Stone în 2008. ‘

„M-am gândit că ar fi fost drăguţ să stau cu Timothy B. Schmit pe scenă şi să cânt ‘Take It to the Limit’, dar mi-au spus un ‘nu’ foarte clar. Nu-i învinovăţesc. Trebuie să-şi păstreze trupa aşa cum este”, a spus Randy Meisner. Înainte să cânte în trupa Eagles, el a fost basistul grupului Poco şi, de asemenea, basistul şi vocalistul formaţiei Rick Nelson & Stone Canyon Band.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata