Acces restricționat în Armenia, Uzbekistan și Turkmenistan

Noi alerte de călătorie pentru cetățenii moldoveni, care, potrivit Ministerului de Externe, vor avea acces restricționat pe teritoriul Armeniei, Uzbekistanului și Turkmenistanului.

Astfel, începând cu 1 octombrie, cetățenii străini care sosesc din țările care fac parte din „Zona Roșie” sau „Zona Galbenă” vor putea intra în Uzbekistan doar dacă prezintă testul negativ COVID-19 efectuat cu cel târziu 72 ore înainte de traversarea frontierei și completează un formular de angajament în vederea autoizolării pentru 14 zile.

De asemenea, Armenia a instituit regimul de carantină până la 11 ianuarie, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. Excepție, cu condiția autoizolării și efectuării testului, fac membrii echipajelor aeronavelor, șoferii/mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale.

În legătură cu situația epidemiologică din Turkmenistan și a prevenirii răspândirii coronavirusului, restricțiile de trecere a frontierei de stat pentru cetățenii străini au fost prelungite până la 30 octombrie.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata