Accident de autobuz în Italia: un mort și mai multe persoane rănite

Un autobuz cu 38 de pasageri la bord a fost implicat într-un accident grav pe autostrada A16 Napoli-Canosa. Evenimentul a avut loc în apropierea orașului Vallesaccarda, la kilometrul 101, în direcția Napoli. Șoferul unui alt autoturism a decedat și 14 persoane din autobuz au fost rănite, cifre provizorii până la momentul actual, informează La Repubblica.

082513154-8dfaf069-a4e8-474a-9b83-95c1fc91cc0f
Accident de autobuz în Italia, mai multe persoane au fost rănite. Șoferul unei mașini a decedat

Tragedia s-a produs în jurul orei 4:00 dimineața. Autobuzul implicat în accident a plecat sâmbătă la ora 23:00 din Lecce (Puglia) și era programat să ajungă la stația Tiburtina din capitală la ora 7:00.

Mai multe autoturisme erau oprite pe șosea în urma unui accident în care un șofer a decedat. Autobuzul, care venea din sens opus, a lovit unul dintre vehiculele care staționau pe carosabil și apoi și-a încheiat cursa răsturnându-se în râpa din dreapta autostrăzii.

După ce a intrat în coliziune cu autoturismele respective, autobuzul s-a răsturnat într-o râpă de la marginea șoselei.

Unul dintre pasagerii autobuzului a relatat incidentul: „Cred că toți dormeam. Ne-a trezit frâna bruscă și apoi zgomotul puternic, când ne-am ciocnit cu mașinile, înainte de a ne prăbuși în râpă.” Tânărul respectiv, originar din Lecce era în drum spre Roma, urmând să ajungă apoi la Florența. A suferit o contuzie gravă la umăr.

Pompierii din Grottaminarda, Bisaccia și Avellino au intervenit rapid, echipați cu o automacara pentru a ridica autobuzul și a recupera eventualele victime rămase încă în vehicul.

La fața locului a sosit și un elicopter sanitar. Răniții au fost transportați la spitalele din Avellino, Benevento, Ariano Irpino și alte unități medicale. Trei dintre cele 14 persoane rănite – două în stare gravă – au fost duse la Ariano Irpino, trei la Avellino și restul la Benevento.

Pasagerii implicați în accident care nu au necesitat îngrijire medicală au fost cazați la sala de sport comunală din Grottaminarda, în provincia Avellino.

700-2023060410723
Accident de autobuz în Italia, mai multe persoane au fost rănite. Șoferul unei mașini a decedat

Agentii Poliției Rutiere din Avellino lucrează în prezent la reconstruirea dinamicii accidentului. Mașinile implicate în accident au fost sechestrate.

Incidentul a adus aminte de tragedia de acum aproape 10 ani, ani de pe viaductul Acqualonga, când pe 28 iulie 2013, un alt autobuz s-a prăbușit, provocând moartea a 40 de persoane.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata