Afirmație: „Dintr-o clădire din Istanbul, Plahotniuc se pregătește să investească într-un alt partid”

Fostul lider al Partidului Democrat, fugit din țară în iunie, 2019 și dat în căutare internațională, Vladimir Plahotniuc, s-ar pregăti să investească bani într-un alt partid. Declarațiile îi aparțin lui Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru și primar de Bălți, făcute în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Usatîi spune că, în momentul de față, Vladimir Plahotniuc nu dă bani niciunui partid, iar noul proiect ar urma să fie și pe placul europenilor, și pe al rușilor.

(Renato Usatîi, liderul „Partidului Nostru”)

„Este vorba despre un proiect nou. Partidul nu va fi unul nou. Nu este un partid înregistrat cu vreo zece sau 20 de ani în urmă. Plahotniuc iarăși o face pe „șeful”. El stă într-un hotel din Istanbul. Face deja primire cu asistente, cu mese de aur. Adică, gata, omul, după stilul lui, vede care e situația”.

Totodată, liderul PN, Renato Usatîi a declarat în platoul TV 8 că Plahotniuc s-ar afla în continuare în Turcia și că, din umbră, în continuare ar influența anumite decizii în Moldova.

Fostul lider al PD, Vladimir Plahotniuc, a fugit din Republica Moldova în iunie, 2019, iar de atunci, locul aflării sale nu se cunoaște. Acesta a fost anunțat în căutare internațională, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata