Aflat la Moscova, Igor Dodon a filmat un video în incinta Ambasadei Federației Ruse. Reacția Ministerului de Externe de la Chișinău

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacție după ce liderul PSRM, Igor Dodon, a realizat un material video la sediul Ambasadei R.Moldova în Federația Rusă în care a vorbit despre rezultatele vizitei la Moscova, precum și despre alte subiecte.

MAEIE susține că nu a recepționat o solicitare privind realizarea unui vlog de la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. „MAEIE s-a autosesizat din materialul video publicat pe rețelele sociale și a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea noastră diplomatică de la Moscova. Este binecunoscut faptul că serviciul diplomatic este în afara polemicilor politice. Lucrăm în serviciul cetățenilor Republicii Moldova”, a comunicat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.
Declarația a fost făcută într-un comentariu la postarea pe Facebook a directorului executiv al Institutului pentru Politici și Reforme, fostului viceministru de Externe, Iulina Groza, scrie radiochisinau.md.
„Probabil Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusia are un contract de locațiune semnat cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova sau cu Dodon Igor.

 

Chiar dacă ar exista (ceea ce ar fi foarte neordinar), întrebarea mea indiferent de situație este: de când Misiunile Diplomatice ale Republicii Moldova sunt folosite pe post de locație pentru activități de informare politică, (să nu zic de propagandă politică de partid)? Din păcate este un nou act de sfidare a autorității statului și politizare a instituțiilor sale. Îmi va fi cel puțin straniu dacă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova nu va întreprinde acțiunile ce se impun pentru a sancționa acțiunile responsabililor de la Ambasada în atragerea unei instituții diplomatice în activități politice”, a afirmat Iulian Groza.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata