Africa de Sud pregătește 1,5 milioane de morminte

Regiunea sud-africană Gauteng, unde se află oraşele Johannesburg şi Pretoria şi care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pe continentul african, intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului.

„Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă. Pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi”.

Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia COVID-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent,  în Africa de Sud au fost confirmate peste 216.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.500 decese.

Relativ ferită de pandemie când aceasta se extindea în Europa, începând din luna iunie, Africa de Sud a înregistrat creşteri galopante ale infectărilor, care au ajuns în ultima vreme la circa 10.000 pe zi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata