Agenția Națională de Reglementare în Energetică acuză petroliștii că ar crea o criză artificială pe piața de combustibil

Agenția Națională de Reglementare în Energetică acuză petroliștii că ar crea o criză artificială pe piața de combustibil. Acuzația vine în condițiile în care mai multe rețele de benzinării din țară au anunțat lipsa motorinei în stoc.

Pe de altă parte, ANRE susține că zilele trecute s-au importat cantități suficiente de motorină, prin portul de la Giurgiulești, însă petroliștii ar refuza să o vândă.

Referitor la ultimele modificări legislative și a cadrului de reglementare, dar și a declarațiilor în spațiul public din partea unor companii petroliere sau experți/formatori de opinie, ANRE condamnă ferm orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor Agenției aprobate anterior.

 

Totodată, cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata