Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va fi reorganizată: Numărul funcțiilor de conducere se va reduce cu circa 100 de poziții

Cabinetul de miniștri a decis în ședință reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Reorganizarea instituției prevede, între altele, optimizarea subdiviziunilor teritoriale.

Astfel, din cele 23 de unități existente în prezent urmează a fi create 10 subdiviziuni fără personalitate juridică, după modelul Cancelariei de stat (oficiile teritoriale).

În consecință, numărul funcțiilor de conducere se va reduce cu circa 100 de poziții, de la 244 de funcții la 145. Astfel, ponderea funcțiilor de conducere va fi micșorată de la 20% la 12%. Totodată, agenția își va fortifica atribuțiile funcționale care țin de executarea controalelor și asigurarea securității alimentare.

Atribuțiile managementului structurilor teritoriale vor fi preluate de aparatul central al ANSA, fiind consolidat sistemul de control intern managerial în domeniul integrității instituționale.

Reformarea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor este argumentată de executiv prin necesitatea prestării serviciilor publice în mod eficient, transparent și centralizat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata