Agenții economici din regiunea transnistreană vor achita taxa pentru efectuarea procedurilor vamale

De astăzi, agenții economici din regiunea transnistreană vor achita taxa pentru efectuarea procedurilor vamale.

Astfel, la vămuirea mărfurilor plasate în regim de import vor fi achitate 0,4% din valoarea în vamă a acesteia, dar nu mai mult de 1 800 de euro.

La vămuirea mărfurilor plasate în export vor fi achitate 0,1% din valoarea contractuală a mărfii, luându-se în considerare cheltuielile legate de transportul până la frontieră, dar nu mai mult de 500 de euro.

Până astăzi, doar agenții economici din Republica Moldova ce au relații fiscale cu sistemul bugetar aveau obligativitatea să achite taxa pentru efectuarea procedurilor vamale, iar prin modificarea introdusă în legislație și anume a obligativității de achitare a taxei respective de către agenții economici ce nu au relații fiscale cu sistemul bugetar, este asigurat un tratament egal al agenților economici la importul și exportul mărfurilor și produselor.

Astfel, de astăzi, operațiunile de import-export efectuate de către agenții economici aflați pe teritoriul Republicii Moldova care nu au relații fiscale cu sistemul bugetar se supun taxei pentru efectuarea procedurilor vamale în modul aprobat de Guvern.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata