Agricultorii neconectați la sistemele de irigare nu vor beneficia de subvenții

Agricultorii care nu sunt conectați la sistemele de irigare din localitate nu vor fi eligibili pentru a beneficia de subvenții sau alte ajutoare din partea statului. Despre aceasta a anunțat ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei ședințe cu șefii direcțiilor raionale de profil, transmite IPN.

Subiectul a fost abordat după ce șeful Secției agricultură Cahul, Vasile Raru, a raportat despre recoltarea strugurilor. Din discuțiile cu proprietarii de viță de vie a constatat că anul a fost bun și din punct de vedere al cantității, și al calității pe suprafețele conectate la sisteme de irigare. Recolta este sub așteptări acolo unde nu există sisteme de irigare.

„La Cucoara urmează să fie amenajat un bazin de acumulare. Starea plantațiilor e foarte proastă, fiind afectate cauza secetei între 50 și 60% din suprafețe”, a precizat Vasile Raru.

Ministrul agriculturii a declarat că în Cucoara există sistem de irigare funcțional, de o calitate deosebită, montat cu sprijinul poporului american.

Vladimir Bolea a mai spus că nu se vor mai da subvenții pentru terenurile neconectate la sisteme de irigare, acolo unde acestea sunt funcționale, unde au fost reabilitate de către stat.

„Trebuie obligatoriu să fie conectați la sistemul de irigare. Cucoara are șase stații de pompare – bijuterii, nu altceva. Stau și se uită la ele și facem acte de constatare. Dacă tot s-au construit și s-au investit bani, ele trebuie folosite”, a mai spus ministrul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata