Ajutor pentru familiile defavorizate

Familiile defavorizate din municipiul Chișinău pot beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului, în acest sens fiind alocați peste 5,7 milioane de lei.

Astfel, într-un interviu oferit pentru IPN, șefa Direcției generale asistență socială din cadrul Primăriei capitalei, Tatiana Bucearschi, a reamintit că familiile defavorizate din Chișinău pot beneficia de 500 de lei lunar, menționând că pentru a primi acești bani este nevoie de o cerere, care urmează a fi depusă la direcțiile teritoriale de asistență socială. Termenul de luare a deciziei nu va depăşi 15 zile.

„Odată cu depunerea cererii, se procesează datele solicitantului, veniturile acestuia, iar autoritatea decide dacă acesta poate beneficia concomitent de ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului. Dacă persoana nu se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru ajutor social, poate beneficia doar de ajutor pentru perioada rece a anului, care include lunile noiembrie – martie”, a mai menționat oficialul.

Potrivit autorităților, circa 2.620 de familii vor beneficia de ajutor social în sumă totală de peste 1,6 milioane de lei, iar alte circa 11.000 de familii vor primi ajutor pentru perioada rece a anului în sumă totală de peste 5,7 milioane de lei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata