Ala Nemerenco: Secția de hemodializă și toxicologie pentru copii de la Institutul Mamei și Copilului va fi reparată

Secția de hemodializă și toxicologie pentru copii de la Institutul Mamei și Copilului va fi reparată. Decizia fost anunțată de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit șefului de la sănătate, ultima reparație în această secție a fost făcută acum 20 ani de ani, iar saloanele par sarcofage.

„Am găsit spații întunecate, saloane claustrofobe, echipamente vechi care abia mai trag, consumabile ieftine sau lipsă, căci nu sunt agenți economici pe piață cointeresați să importe, vene cateterizate nu prin ghidare ultrasonografică, ci prin măiestria degetelor medicilor, copii care vin de 2-3 ori pe săptămână din raioane pentru aceste proceduri salvatoare, părinți cu ochi triști și personal medical foarte dedicat și modest”, a scris ministrul pe pagina sa.

Ea a precizat că începe imediat procedurile pentru efectuarea reparației capitale a secției de hemodializă si toxicologie pediatrică, unica în țară, și identifică resurse externe pentru asigurarea cu cel mai modern echipament.

„Aparate de dializă, Doppler, cântar specializat, analizator de sânge pentru monitorizarea permanentă a stării, consumabile de calitate foarte bună, ecrane mari pentru desene animate și jocuri cât durează procedura, asta are nevoie secția”, a adăugat oficialul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata