Ala Ursu-Antoci va ataca în instanța de judecată Hotărârea Parlamentului, în baza căreia a fost demisă din funcția de membru al Consiliului Audiovizualului

Ala Ursu-Antoci va ataca în instanța de judecată Hotărârea Parlamentului, în baza căreia a fost demisă din funcția de membru al Consiliului Audiovizualului.

Ala Ursu-Antoci, ex-președinte CA:

„În termen de 30 de zile, neapărat, o să atacăm, fiindcă a fost o execuție publică unde, de fapt, nu s-a dorit să fie audiat raportul, ci s-a dorit să ne pună într-o lumină proastă. De două ori a fost audiat același raport – odată satisfăcător, a doua oară nesatisfăcător. Este un abuz și, de fapt, politicienii și-au arătat incompetența”.

După modificarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, întregul corp de membri al Consiliului Audiovizualului (CA) al Republicii Moldova va fi desființat. Acest lucru s-a întâmplat după ce șefa CA, Alla Ursu-Antoci, a prezentat un raport privind activitățile consiliului pentru anul 2020, dar acesta a fost respins de legislativ,

„Membrii Comisiei au constatat că Consiliul Audiovizualului nu s-a asigurat că furnizorii și distribuitorii de servicii media îndeplinesc cerințele pentru a asigura imparțialitatea, echilibrul și promovarea liberei formări a opiniilor asupra conținutului programelor audiovizuale, în special în timpul campaniilor electorale din 2020”, a declarat Comisia pentru Cultură, Educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata