Albiile râurilor, un pericol pentru localități

Albiile necurățate ale râurilor sunt cel mai mare pericol pentru o mare parte a localităților din țară, în timpul căderii precipitațiilor abundente. Despre asta s-a discutat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, unde prim-ministrul, Ion Chicu a declarat că în continuare va fi luată o măsură în acest sens pentru a evita alte astfel de situații neplăcute, făcând referire la inundațiile de ieri.

„Râulețul plin cu deșeuri și blocat, ploaia a nenorocit un sat întreg. Eu văr rog foarte mult, domnule ministru, Perju să faceți o inventariere a râurilor, starea lor și trebuie să venim cu un program de curățare a lor, pentru că consecințele ne costă cu mult mai mult decât aceste lucrări.”

Totodată, Chicu a reiterat că autoritățile vor face tot posibilul ca oamenii afectați să revină cât mai repede în locuințele lor.

„Ministerul de Interne, Ministerul Apărării este necesar cât de rapid posibil să ajutăm oamenii, acei care au posibilitatea să revină în locuințele lor. Dar, deși acum ne luptăm cu consecințele, noi trebuie să ne axăm pe cauze. Procedura este cunoscută, Comisiile pentru Situații Excepționale locale trebuie să evalueze pagubele, să anunțe Comisia Situații Excepționale Centrale și să venim cu suportul necesar.”

În context, premierul a mai menționat că circa 60 de militari ai Armatei Naţionale au fost detaşaţi, în dimineaţa zilei de azi, la Comrat pentru lichidarea consecinţelor ploilor torenţiale.

Iar dacă pentru sute de cetățeni, ultimile precipitații au creat doar probleme, atunci pentru marea majoritatea a fermierilor au venit ca o gură de aur, a precizat ministrul Agriculturii, Ion Perju, potrivit căruia în următoarele zile vor începe fără careva probleme și restul lucrărilor de toamnă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata