Alertă în România: Trei persoane au murit, în ultima săptămână, din cauza virusului West Nile, transmis prin înțepătura țânțarilor

Cel puțin trei persoane din România au murit, săptămâna trecută, după ce au fost infectate cu virusul West Nile. Nu există un vaccin sau un tratament antiviral specific pentru acest virus, care se transmite prin înțepăturile țânțarilor, scrie libertatea.ro.

Peste 10% dintre țânțarii din România sunt purtători ai virusului, potrivit unui studiu recent al Institutului Cantacuzino din București.

Săptămâna trecută, cel puțin șapte oameni din România, cu vârsta de peste 50 de ani, au contractat boala, iar trei dintre aceștia au murit din cauza complicațiilor.

Cele mai multe cazuri au fost diagnosticate, după ce pacienții au ajuns la spital cu meningită sau meningoencefalită, o infecție a meningelor și a creierului.

În cazuri rare, pacienții se pot confrunta cu o infecție gravă a sistemului nervos după contractarea virusului, care poate duce la paralizie, convulsii, pierderea vederii și comă.

Oamenii sunt sfătuiți să își acopere tot corpul atunci când vizitează zone cu multă vegetație și umiditate ridicată pentru a evita să fie mușcați de țânțari. De asemenea, ar trebui să folosească spray-uri anti-țânțari, să instaleze plase la ferestre și să golească recipientele cu apă în care aceste insecte se pot înmulți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata