Ambasada Moldovei din Israel: Zborurile pe ruta Tel-Aviv-Chișinău au fost reluate

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Israel anunță despre reluarea zborurilor pe ruta Chișinău-Tel Aviv-Chișinău, după ce câteva zile la rând în care acestea au fost sistate.

Primele trei zboruri sunt planificate pentru zilele de 18 mai, 19 mai și 20 mai. Într-un comunicat de presă emis de misiunea diplomatică este precizat faptul că cetățenii Republicii Moldova care intenționează să părăsească Statul Israel trebuie să prezinte la aeroport testul PCR covid-19 negativ.

Pentru a beneficia de testare la Aeroportul Ben Gurion cu 72 de ore înainte de plecare din Statul Israel, cetățenii se pot programa on-line pentru acest serviciu. Potrivit datelor oficiale, în Israel locuiesc în jur de 16 mii de moldoveni. Date despre numărul acestora din Fâşia Gaza nu există.

Conflictul dintre Israel și palestinieni a început acum șapte zile și a urmat unor săptămâni de creștere a tensiunilor în Ierusalimul de est. Tensiunile în creștere au culminat cu confruntări la locurile sfinte venerate de evrei și musulmani deopotrivă. Ulterior, Hamas a lansat rachete pentru a avertiza Israelul să se retragă din zonă, fapt ce a declanșat represaliile.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata