Ambasadorul Moldovei în Federația Rusă, convocat la ministerul de Externe de la Moscova

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat în dimineața zilei de astăzi, 25 aprilie, la ministerul de Externe de la Moscova. Potrivit presei ruse, decizia vine după ce autoritățile de la Chișinău au declarat un angajat al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău persona non-grata.

Astfel, oficialului moldovean i-ar fi fost înmânată o notă de protest, în timp ce un angajat al Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost declarat persona non grata.

Mai mult, mass-media din Rusia scrie că, unor oficiali moldoveni le va fi interzisă intrarea în țară, ca răspuns la „declarațiile lor antirusești regulate, precum și la aderarea Chișinăului la listele de sancțiuni”.

Potrivit informațiilor, este vorba de ministrul de Interne de la Chișinău, Ana Revenco și deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, Olesea Stamate și Lilian Carp.

În replică, ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău, Nicu Popescu, a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că Rusia continuă să întreprindă măsuri ostile care afectează negativ cetățenii Moldovei.

„Am menționat de mai multe ori că timp de foarte mulți ani, până la independența țării noastre, Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova, față de cetățenii noștri, față de economia noastră(…) Știți bine că săptămâna trecută, în urma unor acțiuni ostile ale Federației Ruse față de Republica Moldova, un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata”, a spus Nicu Popescu.

Săptămâna trecută, un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost desemnat persona non grata pe teritoriul țării noastre, acesta fiind obligat să părăsească Moldova.

Se întâmplă după ce o delegație condusă de liderul Tatarstanului, Rustam Minnihanov, a încercat să intre în Moldova, dar i-a fost refuzată intrarea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata