Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE pentru a i se cere explicații pe marginea afirmațiilor ce vizează Moldova

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru a prezenta explicații despre ultimele declarații făcute de către politicienii de la Moscova.

Printr-un comunicat de presă, MAEIE precizează că „nu va comenta limbajul absolut inacceptabil al declarațiilor unor oficiali ruși.”

„În legătura cu ultimele declarații denigratoare ale unor oficiali ruși la adresa Republicii Moldova și Uniunii Europene, MAEIE precizează:

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu va comenta limbajul absolut inacceptabil al declarațiilor unor oficiali ruși, expuse astăzi, dar subliniem faptul ca ambasadorul Federații Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat la minister pentru a i se cere explicații pe marginea afirmațiilor ce vizează țara noastră”, comunică MAEIE.

Anterior, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a venit cu o reacție, după ce prim-ministrul Dorin Recean a spus că Moldova are o listă de cetățeni ruși, interziși în țară, printre care și Vladimir Putin.

„În primul rând, nimeni nu merge acolo acum. Poate ceva mai târziu. Și în al doilea rând, nu mai există o astfel de țară. Autoritățile au vândut-o României, devenind trădători de patrie. Și nu are sens să vorbești cu ei despre nimic. Lăsați poporul să se descurce cu ei. Și în sfârșit vor hotărî cine sunt ei – moldoveni sau români”, a menționat Medvedev.

La scurt timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că autoritățile de la Chișinău „și-au distrus limba” și iau „decizii care vizează pierderea suveranității”.

Totodată, Peskov a spus că „actuala conducere a Moldovei se îndreaptă rapid spre deja binecunoscuta rusofobie”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata