A murit cântărețul Tony Bennett

Tony Bennett, cântărețul american de pop și jazz cu o carieră de șapte decenii, a murit la vârsta de 96 de ani. Anunțul a fost făcut vineri de publicistul artistului, relatează digi24.ro.

Bennett este cunoscut pentru cântecul „I Left My Heart in San Francisco”, din 1962, dar și pentru că a avut o revenire uimitoare în carieră în anii 80 și 90, care i-a adus o popularitate susținută până la bătrânețe.

A câștigat 19 premii Grammy și a vândut peste 50 de milioane de discuri în întreaga lume.

În 2020 a fost făcut anunțul potrivit căruia Bennett a fost diagnosticat cu Alzheimer în 2016.

El scria pe Twitter: „Viața este un cadou – chiar și cu Alzheimer”. Deși funcțiile cognitive erau afectate, el a rămas capabil să cânte o întreagă gamă a repertoriului său.

Capacitatea lui Bennett de a cânta în genurile pop, big band și jazz i-a adus laude și mulți colaboratori celebri. În 2014 a lucrat cu Lady Gaga la albumul Cheek to Cheek, care a devenit numărul 1 în SUA și a făcut ca Bennett să fie cel mai în vârstă artist care reușește acest lucru, record pe care îl deținea tot el cu albumul său din 2011 – Duets II.

Cântatul nu a fost singura activitate artistică a lui Bennett. Picturile sale, produse sub numele său de naștere, sunt expuse la Smithsonian Institution și la Butler Institute of American Art.

În 2001, a fondat Frank Sinatra School of the Arts din Queens, New York, care oferă calificări în artă plastică, dans, muzică vocală și instrumentală, dramă și film.

Comments (0)
Add Comment