Australia prevede o limită minimă de vârstă pentru rețelele sociale

Australia a declarat că intenționează să introducă în acest an o legislație care să interzică copiilor să utilizeze platformele de social media, citând riscurile pe care le-ar putea prezenta pentru sănătatea fizică și mentală.

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că guvernul său de centru-stânga va efectua un test de verificare a vârstei înainte de a introduce legi privind vârsta minimă pentru social media în acest an.

Anthony Albanese, prim-ministrul Australiei: „Ei bine, ascultăm părinții și comunitatea și vreau să văd copiii de pe dispozitivele lor și pe terenurile de fotbal și piscinele și terenurile de tenis. Vrem ca ei să aibă experiențe reale cu oameni reali, pentru că știm că social media provoacă daune sociale, așa că ceea ce am făcut este să punem bani în buget în luna mai, pentru un proces.”

Australienii au păreri împărțite în privința acestei inițiative.

„Cred că este un lucru bun, deoarece social media este ca… nu există reguli sau reglementări în acest sens.”

„Am sentimentul că oricine încearcă să atace proprietarii sau giganții rețelelor sociale va eșua, deoarece este prea răspândit și există prea multe seturi de reguli la nivel internațional pentru ca un singur set de reguli să se aplice, așa că ceea ce vor face ei este să le descompună încet, astfel încât să… nu poată restricționa proprietarii media, ci oamenii care încearcă să acceseze media.”

Legea ar plasa Australia printre primele țări din lume care impun o restricție de vârstă pe rețelele sociale. Încercările anterioare, inclusiv din partea Uniunii Europene, au eșuat în urma plângerilor privind reducerea drepturilor online ale minorilor.

Australialimită de vârstărețele sociale
Comments (0)
Add Comment