Cauza penală în privința lui Viorel Țopa, aflat în Germania de mai mulți ani, revizuită

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis procedura de revizuire a cauzei penale în care omul de afaceri, Viorel Țopa a fost condamnat pentru delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari și a trimis în judecată materialele cercetării privind revizuirea.

Menționăm că procurorii au luată această deciziei în baza cererii de revizuire a procesului penal, adresată de către avocatul lui Viorel Țopa, precum și a investigațiilor suplimentare efectuate pe caz.

Conform procedurii, instanța de judecată urmează să verifice dacă sunt întrunite cerințele legale pentru declanșarea procedurii de revizuire, precum și să facă o reevaluare a probatoriului, de această dată ținând cont și de noile probe acumulate în exercitarea căii extraordinare de atac.

Amintim că în privința lui Viorel Țopa urmărirea penală a fost pornită în 2010 pentru fapte comise în perioada 2000 – 2001, pentru care a fost condamnat la opt ani de închisoare, prin sentința din 13 ianuarie 2012.

Acesta se află acum în Germania.

Comments (0)
Add Comment