Cauza penală în privința lui Viorel Țopa, aflat în Germania de mai mulți ani, revizuită

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a deschis procedura de revizuire a cauzei penale în care omul de afaceri, Viorel Țopa a fost condamnat pentru delapidarea averii străine în proporții deosebit de mari și a trimis în judecată materialele cercetării privind revizuirea.

Menționăm că procurorii au luată această deciziei în baza cererii de revizuire a procesului penal, adresată de către avocatul lui Viorel Țopa, precum și a investigațiilor suplimentare efectuate pe caz.

Conform procedurii, instanța de judecată urmează să verifice dacă sunt întrunite cerințele legale pentru declanșarea procedurii de revizuire, precum și să facă o reevaluare a probatoriului, de această dată ținând cont și de noile probe acumulate în exercitarea căii extraordinare de atac.

Amintim că în privința lui Viorel Țopa urmărirea penală a fost pornită în 2010 pentru fapte comise în perioada 2000 – 2001, pentru care a fost condamnat la opt ani de închisoare, prin sentința din 13 ianuarie 2012.

Acesta se află acum în Germania.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata