Condiționalitățile UE au fost îndeplinite, anunță premierul

Premierul Ion Chicu anunță că, odată cu votarea, în Parlament, săptămâna trecută, a legii privind activitatea organizațiilor non-comerciale, Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile solicitate de Uniunea Europeană pentru oferirea tranșei a doua din ajutorul macrofinanciar, în mărime de 30 milioane de euro.

Nu ne rămâne decât să așteptăm răspunsul Uniunii Europene, spune prim-ministrul.

„Noi considerăm că condiționalitățile Moldova le-a îndeplinit. Bineînțeles, așteptăm reacția Uniunii Europene”.

Șeful executivului i-a acuzat pe cei din opoziția parlamentară că încearcă să blocheze oferirea acestor bani. Mai exact, Chicu se referă la vicepreședintele PPDA, Igor Munteanu, care, săptămâna trecută, spunea că Moldova nu a îndeplinit cele opt condiționalități impuse de Uniunea Europeană.

„Am văzut un vice-președinte al unui partid politic, viitor prim-ministru, cum crede el, care a ieșit cu învinuiri conform cărora Republica Moldova n-a îndeplinit aceste condiționalități. Asta înseamnă că ei continuă mai departe să blocheze finanțarea Republicii Moldova, așa cum au făcut-o cu creditul rusesc”.

Premierul țării a mai spus că s-a avansat în discuțiile privind acordarea ajutorului macrofinanciar în mărime de 100 milioane de euro din partea UE, anunțat acum câteva luni.

Comments (0)
Add Comment