Condiționalitățile UE au fost îndeplinite, anunță premierul

Premierul Ion Chicu anunță că, odată cu votarea, în Parlament, săptămâna trecută, a legii privind activitatea organizațiilor non-comerciale, Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile solicitate de Uniunea Europeană pentru oferirea tranșei a doua din ajutorul macrofinanciar, în mărime de 30 milioane de euro.

Nu ne rămâne decât să așteptăm răspunsul Uniunii Europene, spune prim-ministrul.

„Noi considerăm că condiționalitățile Moldova le-a îndeplinit. Bineînțeles, așteptăm reacția Uniunii Europene”.

Șeful executivului i-a acuzat pe cei din opoziția parlamentară că încearcă să blocheze oferirea acestor bani. Mai exact, Chicu se referă la vicepreședintele PPDA, Igor Munteanu, care, săptămâna trecută, spunea că Moldova nu a îndeplinit cele opt condiționalități impuse de Uniunea Europeană.

„Am văzut un vice-președinte al unui partid politic, viitor prim-ministru, cum crede el, care a ieșit cu învinuiri conform cărora Republica Moldova n-a îndeplinit aceste condiționalități. Asta înseamnă că ei continuă mai departe să blocheze finanțarea Republicii Moldova, așa cum au făcut-o cu creditul rusesc”.

Premierul țării a mai spus că s-a avansat în discuțiile privind acordarea ajutorului macrofinanciar în mărime de 100 milioane de euro din partea UE, anunțat acum câteva luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata