Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo pentru sâmbătă şi duminică

Sfârșitul de săptămână ne va aduce vreme caldă, dar și posibile precipitații de scurtă durată, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Sâmbătă, spun sinopticienii, cerul va rămâne în cea mai mare parte a zilei parțial senin, ceea ce înseamnă că, doar temporar și doar pe arii restrânse s-ar mai putea să cadă câțiva fulgi. Izolat, vor for fi condiții de polei. Vântul va bate slab și moderat.  

În aceste condiții, maxima resimțită, la Nord, nu va depăși -1 grad, în Centrul Moldovei și în Capitală, temperatura aerului va urca până la +2 grade Celsius, iar în partea de Sud a țării se va situa în jurul valorii de +3 grade.

Puțin mai cald va fi și noaptea, când minima va oscila între -10 și -6 grade Celsius.

Duminică și în debutul săptămânii viitoare vor reapărea norii groși pe cer. Astfel, sunt așteptate și precipitații de scurtă durată sub formă de ploaie, lapoviță sau chiar ninsoare. Ce ține de valorile termice, ziua, acestea nu vor suferi mari schimbări. În schimb, noaptea, minima va urca mai multe grade. Vântul va bate, în medie, cu aproximativ nouă m/s, potrivit datelor actualizate ale Serviciului Hidrometeorologic.

Prognoza meteoServiciul Hidrometeorologic de Stat
Comments (0)
Add Comment