Dodon o critică pe Maia Sandu pentru consultările cu societatea civilă: „E ca pe timpul lui Plahotniuc”

Președintele Partidului Socialiștilor a criticat faptul că șeful statului a inițiat consultări cu reprezentanții societății civile, pentru a găsi o soluție la criza politică. În cadrul emisiunii sale săpămânale, Igor Dodon a comparat-o pe Maia Sandu cu fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

„Soluția se caută nu de actorii politici, dar de societatea civilă, de ONG-uri. Apropo, îmi amintesc, ceva timp în urmă, când Plahotniuc voia să promoveze o idee năstrușnică, făcea consultări cu societatea civilă loială. Iar acum ce s-a schimbat? Noi vedem același lucru”.

Dodon a mai declarat că este gata să discute cu toți actorii politici, inclusiv cu președintele țării, în vederea găsirii unei soluții din criza politică.

„Cineva mă întreabă: Igor Dodon vrea să discute cu Maia Sandu? Eu sunt disponil să discut cu oricine. Cu toate partidele sunt dispus să merg la dialog. Sunt gata să discut și cu doamna președinte. Poftim! Nu am niciun fel de obstacole în acest sens, niciun fel de frustrări din partea mea. Eu consider că este necesar”.

Liderul PSRM a precizat că vede trei scenarii pentru depășirea blocajului: dialogul dintre președinte și partide, care s-ar putea finaliza sau cu numirea unui guvern sau cu alegeri parlamentare anticipate; guvern interimar încă doi ani și alegeri parlamentare ordinare peste doi ani și modificarea Constituției pentru găsirea unei soluții juridice.

Comments (0)
Add Comment