După mai multe critici, autoritățile au pus pe pauză achiziționarea vaccinului chinez

Decizia autorităților de la Chișinău de a cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de o companie chineză, nu este una definitivă.

Declarația îi aparține Angelei Paraschiv, șefa Departamentului epidemiologie în cadrul Universității de Medicină, membră a grupului de medici ce consultă comitetul ministerial de coordonare a campaniei de vaccinare și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Europa Liberă.

„A fost o decizie pentru că a fost singurul producător care a venit cu o ofertă clară, restul au fost intermediari, ceea ce pe noi nu ne interesează. Urmează să fie negocieri directe cu producătorul. Pentru că Turcia arată o eficiență destul de în altă, în Brazilia – mult mai joasă, și noi avem întrebări față de eficiența vaccinului”, a precizat medicul.

Totodată, au fost foarte multe negocieri duse și cu Pfizer, respectiv Moderna, dar acestea ne-a promis vaccinuri abia pentru 2022, a mai spus Paraschisv.

Amintim că Ministerul Sănătății a anunțat pe 9 aprilie că analizează posibilitatea procurării a 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, decizie criticată dur de către mai mulți deputați.

Comments (0)
Add Comment