După mai multe critici, autoritățile au pus pe pauză achiziționarea vaccinului chinez

Decizia autorităților de la Chișinău de a cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de o companie chineză, nu este una definitivă.

Declarația îi aparține Angelei Paraschiv, șefa Departamentului epidemiologie în cadrul Universității de Medicină, membră a grupului de medici ce consultă comitetul ministerial de coordonare a campaniei de vaccinare și a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la Europa Liberă.

„A fost o decizie pentru că a fost singurul producător care a venit cu o ofertă clară, restul au fost intermediari, ceea ce pe noi nu ne interesează. Urmează să fie negocieri directe cu producătorul. Pentru că Turcia arată o eficiență destul de în altă, în Brazilia – mult mai joasă, și noi avem întrebări față de eficiența vaccinului”, a precizat medicul.

Totodată, au fost foarte multe negocieri duse și cu Pfizer, respectiv Moderna, dar acestea ne-a promis vaccinuri abia pentru 2022, a mai spus Paraschisv.

Amintim că Ministerul Sănătății a anunțat pe 9 aprilie că analizează posibilitatea procurării a 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, decizie criticată dur de către mai mulți deputați.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata