Elevii claselor primare, gimnaziale și liceale au revenit din vacanța de iarnă

Elevii claselor primare, gimnaziale și liceale au revenit astăzi din vacanța de iarnă, care a durat 16 zile, informează Moldpres. În ședința operativă de azi a serviciilor municipale ale capitalei, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat că, pe durata vacanței, în instituțiile de învățământ au avut loc lucrări de salubrizare, defrișarea arborilor și evacuarea gunoiului. 

Totodată, acesta a subliniat că în toate instituțiile de educație agentul termic este livrat în regim normal.

Odată cu revenirea din vacanță, pentru elevi a început cel de-al doilea semestru de studii, care se va încheia pe 31 mai.

Până la sfârșitul anului de studii, elevii vor mai avea două vacanțe: de primăvară, care va dura patru zile și cea de Paști, de zece zile.

În acest an, testarea națională în învățământul primar, se va desfășura în perioada 3-18 mai. Elevii claselor a IX-a vor susține examenele de absolvire a gimnaziului în perioada 5-15 iunie. Examenele de bacalaureat vor începe pe 2 iunie. Absolvenții de liceu vor susține ultimul examen pe 20 iunie.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul de studii 2022-2023, în R. Moldova activează peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general, în care își fac studiile circa 335 de mii de elevi.

Vacanță de iarnă
Comments (0)
Add Comment