Elevii claselor primare, gimnaziale și liceale au revenit din vacanța de iarnă

Elevii claselor primare, gimnaziale și liceale au revenit astăzi din vacanța de iarnă, care a durat 16 zile, informează Moldpres. În ședința operativă de azi a serviciilor municipale ale capitalei, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat că, pe durata vacanței, în instituțiile de învățământ au avut loc lucrări de salubrizare, defrișarea arborilor și evacuarea gunoiului. 

Totodată, acesta a subliniat că în toate instituțiile de educație agentul termic este livrat în regim normal.

Odată cu revenirea din vacanță, pentru elevi a început cel de-al doilea semestru de studii, care se va încheia pe 31 mai.

Până la sfârșitul anului de studii, elevii vor mai avea două vacanțe: de primăvară, care va dura patru zile și cea de Paști, de zece zile.

În acest an, testarea națională în învățământul primar, se va desfășura în perioada 3-18 mai. Elevii claselor a IX-a vor susține examenele de absolvire a gimnaziului în perioada 5-15 iunie. Examenele de bacalaureat vor începe pe 2 iunie. Absolvenții de liceu vor susține ultimul examen pe 20 iunie.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în anul de studii 2022-2023, în R. Moldova activează peste 1200 de instituții de învățământ primar și secundar general, în care își fac studiile circa 335 de mii de elevi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata